چگونه در خانه ماسک مو نرم کننده بسازیم؟
آذر 5, 1399نکات فوق العاده مهم در انتخاب بهترین رنگ مو برای عروس
آذر 30, 1399ریزش ابرو یکی از مشکلاتی است که امروزه بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. با توجه به اهمیت نقش ابروها در زیبایی چهره، بررسی این مشکل و جلوگیری از آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص دلایل ریزش ابرو، درمان و پیشگیری از آن صحبت کنیم.
ریزش ابرو چیست؟
ریزش موی ابرو که نام پزشکی آن هیپوتریکوز ابرو یا ماداروز ابرو است، باعث کمپشتی یا ریزش سکهای مو در ابرو میشود. این مشکل میتواند هم در مردان و هم در زنان اتفاق بیفتد.
ریزش موهای ابرو ممکن است یک یا هر دو ابرو را درگیر کند. علائم دیگر این مشکل ممکن است شامل خارش، خشکی پوست و ریزش مو یا کم پشت شدن موهای سایر قسمتهای بدن باشد.
دلایل ریزش ابرو
ریزش موهای ابرو میتواند ناشی از بیماری، تغذیه و مواردی از این قبیل باشد که در ادامه به تفصیل درباره هریک صحبت میکنیم:
۱. افزایش سن
هرچه افراد پیرتر میشوند، ممکن است متوجه ریزش مو در سر، ابروها، مژهها و جاهای دیگر شوند. با گذشت زمان، بعضی از فولیکولهای مو تولید مو را متوقف میکنند و ساقه مو نازکتر میشود. موها نیز شروع به از دست دادن رنگ خود میکنند و سفید یا خاکستری میشوند. این نوع ریزش مو که در اثر افزایش سن رخ میدهد طبیعی است.
۲. بیماریهای پوستی
درماتیتهای پوستی نوعی بیماری پوستی هستند که باعث باریک و ضعیف شدن ساقه مو میشوند. در این بیماری به مرور زمان موها از ساقه جدا شده و میریزد. یکی از عواملی که این بیماری را تشدید میکند، استرس است. از دیگر بیماریهای پوستی که میتوانند باعث ریزش ابرو شوند، میتوان به انواع خالها، بیماری اسکلروز که فولیکول مو را ضعیف میکند و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
۳. اختلالات هورمونی
تداخل هورمونها و نقص عملکرد آنها نیز میتواند باعث ریزش ابرو شود. یکی از شایعترین بیماریهای داخلی تیروئید است. کم کاری و پرکاری این غده بر روی رشد مژه و ابرو بسیار تاثیرگذار است. البته نمیتوان گفت که اختلال در عملکرد تیروئید باعث ریزش مو میشود اما میتواند بر عملکرد رویش آن اثر گذاشته و آن را تحت تاثیر قرار دهد.
۴. استفاده از دارو های خاص
جالب است بدانید که برخی از داروهای خاص نیز میتوانند بر ریزش ابرو تاثیر داشته باشند. از جمله این داروها میتوان به داروهای کاهش وزن مانند سیبوترامین، متفورمین، پرامیلاتید، داروهای تشنج، داروهای ضد التهاب و داروهای روانپزشکی اشاره کرد.
۵. عفونت
دور از ذهن نیست که عفونتهای قارچی، شپش و بیماری هانسن نیز به مرور زمان تارهای مو را نازک کرده و باعث ریزش آن شوند. اینگونه بیماریها در ابتدا باعث خارش و سپس ریزش مو میشوند.
۶. بیماریهای خودایمنی
بیماریهای خود ایمنی زمانی ایجاد میشوند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای بدن حمله کند. در این شرایط، سیستم ایمنی ممکن است به سلولهای سالم که به رشد مو کمک میکنند، حمله کند. این اختلال میتواند منجر به کم پشتی یا از دست دادن ابرو یا موی سر شود.
بیماریهای خودایمنی که میتوانند باعث ریزش و کمپشت شدن ابروها شوند عبارتند ار:
- آلوپسی آرهآتا، نوعی بیماری است که باعث ریزش مو در ابرو و سایر نواحی بدن میشود .
- آلوپسی فیبروزینگ پیشانی، نوعی آلوپسی است که عمدتا بعد از یائسگی ایجاد میشود. ریزش مو در ابروها در حدود 39٪ موارد قبل از ریزش موی سر اتفاق میافتد.
- دیسکوئید لوپوس اریتماتوز، یک بیماری خود ایمنی مزمن است که باعث زخمهای پوستی، زخم و ریزش مو در صورت و ابروها میشود.
۷. تغذیه
تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامت پوست و موی ما ایفا می کند. اگر رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید و مواد مغذی لازم برای رشد و تغذیه فولیکول های مو را به بدن خود نرسانبد، باید منتظر ریزش موی سر و ابروی خود باشید.
درمان ریزش ابرو
پس از اینکه متوجه شدید ابروهای شما دچار ریزش شدهاند، در گام اول لازم است به یک متخصص مراجعه کرده و با انجام آزمایشهای هورمونی دلایل مشکل خود را ریشه یابی کنید. امروزه داروهای شیمیایی بسیاری برای درمان این بیماری وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
۱. بیماتوپروست
این دارو باعث رشد مجدد موها و تقویت فولیکولهای مو میشود. این درمان به صورت موضعی است و لازم است تا دارو مستقیما بر روی ابرو زده شود. البته ممکن است که بیماتووپروست منجر به بروز عوارضی همچون خارش شود.
۲. کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروپیدها عموما به صورت کرم یا ژل در بازار یافت میشوند و سرعت ریزش مو را کاهش میدهد. البته نوع تزریقی این دارو نیز وجود دارد که در موارد حاد تجویز میشود.
۳. ماینوکسیدیل
این دارو باید حداقل دو بار در روز استفاده شود تا تاثیر آن را مشاهده کنید. عموما از این دارو برای رفع ریزش سکهای مو استفاده میشود.
پیشگیری از ریزش ابرو
شما بعضی مواقع میتوانید در منزل و به کمک روشهای طبیعی ابروهای خود را تغذیه کرده و از ریزش آنها جلوگیری کنید. در ادامه، یکسری روشهای خانگی را توضیح دادهایم که به عنوان روش پیشگیری از ریزش ابرو و تقویت آن بکار میرود:
۱. روغن کرچک
روغن کرچک برای تقویت فولیکولهای ابرو بسیار مهم است. این روغن باعث سلامت و ضخیم شدن ابروها میشود. کافی است مقداری از روغن را به پنبه زده و آن را بر روی ابروی خود بکشید. اجازه دهید تا روغن حدود 45 دقیقه بر روی ابروهایتان بماند. پس از این مدت میتوانید آن را با آب ولرم بشویید.
۲. روغن ویتامین E
به طور کلی ویتامین E برای پوست و مو بسیار مفید است. شما میتوانید کپسول ویتامین E را باز کرده و روغن آن را جدا کنید. سپس آن را بر روی ابروهای خود زده و اجازه دهید که شب تا صبح بماند. در نهایت آن را با آب ولرم بشویید. انجام روزانه این کار برای ویتامینه کردن و تقویت ابروها توصیه میشود.
۳. آب پیاز
آب پیاز در تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن تاثیر بسزایی دارد. برای استفاده از این ماسک طبیعی، آب پیاز را جدا کرده و سپس به کمک یک پنبه آن را بر روی ابروهای خود بمالید. پس از چند دقیقه آن را را با آب ولرم بشویید و ابروهایتان را ماساژ دهید. این کار را بهتر است حداقل ۳ بار در هفته انجام دهید تا بتوانید اثر آن را مشاهده کنید.
نقش تغذیه در درمان و جلوگیری از ریزش ابرو
برای اینکه بتوانید مواد مغذی ضروری برای رشد و سلامت موهای خود را تامین کنید، باید از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید. برخی از مواد مغذی لازم برای رشد و تقویت موهای ابرو به شرح زیر است:
- اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ که در روغن گردو، روغن ذرت، تخم کتان، ماهی قزل آلا، سالمون، ساردین و … وجود دارد.
- آهن که در تخم مرغ، حبوبات، غلات، گوشت مرغ و ماکیان، و سبزیجاتی مانند اسفناج به وفور یافت می شود.
- ویتامین های گروه B که می توانید آن ها را در غلات پیدا کنید.
- ویتامین E که در انواع مغزها مانند بادام، گردو، فندق و … وجود دارد.
علاوه بر موارد بالا، مصرف آب به میزان کافی نیز به تامین رطوبت مورد نیاز مو کمک میکند و باعث می شود از شکستگی و ریزش موهای ابروی شما پیشگیری شود.