آشنایی با انواع سوزن های تاتو (راهنمای فوق العاده کامل)
مهر 27, 1399طرز تهیه رژلب های خانگی با اسانس و رایحه دلخواه
مهر 27, 1399یکی از راه های رنگ کردن مو با مواد طبیعی حنا است. حنا نام یک گیاه است که اکثرا رنگدانه های آن برای مواردی همچون رنگ کردن مو و انجام طراحی با حنا مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه با گل های سفید و صورتی در اکثر نقاط جهان رویش می کند اما بیشترین میزان بهره برداری از آن در کشور هند می شود. شما می توانید از حنا و مشتقات آن برای مو ها و پوست خود استفاده نمایید.
در این مقاله قصد داریم در مورد فواید و مضرات حنا برای پوست سر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
همچنین اگر به یادگیری و کسب درآمد از طریق طراحی حنا علاقه مندید، در کلاس آموزش طراحی حنا دترلند شرکت کنید. این کلاس با مدرک فنی حرفه ای و زیر نظر اساتید مجرب برگزار می شود.
رنگ کردن مو ها با حنا:
حنا گذاشتن روی سر از رایج ترین کار ها بین خانوم هاست. این گزینه یک رنگ طبیعی بوده که به طور سنتی از دیرباز از آن استفاده می گردید. به همین دلیل در کتاب های طب گذشته در خصوص مضرات و مزایای حنا مطالب متفاوتی می توان مشاهده کرد.
البته باید در نظر داشت که شما نمی توانید از حنا برای تغییر رنگ مو ها و یا رنگ آمیزی آن استفاده نمایید. طیف رنگی این گیاه بسیار محدود است و نقش اساسی آن در زیباتر کردن موها می باشد.
آیا حنا برای مو ضرر دارد؟
اگر فکر می کنید به دلیل گیاهی بودن این رنگ طبیعی، خطری پوست و یا مو های شما را تهدید نمی کند، سخت در اشتباه هستید. در استفاده از حنا نیز نکاتی وجود دارد که اگر رعایت نشوند باعث ضرر رساندن به مو ها می شود. به طور مثال اگر این رنگ طبیعی بیش از حد مجاز بر روی سر باقی بماند موجب خارش سر و التهاب پوست می شود. تشخیص حنای اصل و خرید پورد باکیفیت، روی نتیجه نهایی کار تأثیر بسزایی دارد.
همچنین استفاده های مکرر و پشت هم از این گیاه باعث می شود تا برای پوست های حساس، علائم آلرژیک ظهور نماید. امروزه دکتر ها و متخصصین تغذیه استفاده از این رنگ طبیعی را برای زنان باردار و یا خانم هایی که در حال شیردهی به نوزادان می باشند، ممنوع اعلام کرده اند زیرا جذب مواد معدنی این گیاه به بدن مادر و انتقال آن به نوزاد می تواند برخی از دل درد های کودکان را به وجود آورد.
امروزه نمونه های تقلبی این گیاه در بازار بسیار است و در برخی موارد آن را با سایر مواد مخلوط کرده و به فروش می رسانند. باید در نظر داشت که در ساختار این گیاه پارافنیلین وجود دارد که موجب قرمزی پوست و ورم پوست خواهد شد. لذا اگر هر کدام از علایم مذکور مشاهده شد، لازم است تا مصرف آن متوقف شود.
در موارد حاد مشاهده شده است که استفاده از این گیاه باعث سقط جنین، تأثیر منفی بر روی ریه و گوارش شده است.
در طب سنتی از حنا چه استفاده ای می شود؟
به صورت کلی ذات این گیاه خنک است و برای درمان افرادی که از تب بالا رنج می برند مناسب است. البته گفتنی است که خاصیت آنتی باکتریال آن نیز می تواند برای درمان عفونت هایی نظیر گلودرد مفید واقع شود. در همین راستا اگر افراد از سر درد های زیاد و میگرن رنج می برند، می توانند از حنا جهت بهبود افزایش خون در رگ ها استفاده نمایند که به درمان این بیماری کمک زیادی می کند. گروهی از پزشکان طب سنتی بر این باور هستند که روغن گرفته شده از این گیاه می تواند در درمان بیماری هایی نظیر بی خوابی تأثیر مثبت داشته باشد و استرس و اضطراب را کاهش دهد.
از دیگر خواص حنا می توان به بهبود عملکرد عروق ها، سم زدایی و پاکسازی طحال نیز می توان اشاره کرد.
طرز استفاده مناسب از حنا:
اگر مایل هستید تا کمترین آسیبی از این گیاه به موها و پوست شما برسد، لازم است تا مطابق با دستورالعمل زیر اقدام به گذاشتن حنا روی سر کنید.
- هیچ گاه حنا را به صورت جداگانه بر روی سر ماساژ ندهید. سعی کنید آن را با روغن خردل مخلوط کرده و سپس بر روی سر خود قرار دهید.
- در نظر داشته باشید که روغن خردل موجب کاهش ریزش ناگهانی موها شده و ترکیب آن با حنا بسیار مفید است.
- در بیشترین حالت بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا حنا بر روی موها باقی بماند. پس از آن می توانید به کمک آب ولرم موها را شستشو دهید.
- اگر مایل هستید تا این گیاه موهای شما را به صورت براق نشان دهد، می توانید آن را با ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو مخلوط کرده و بر روی موهای خود قرار دهید.
خواص درمانی حنا:
در گذشته این گیاه دارویی دارای کاربرد زیادی بوده است که البته این مورد امروزه کمتر شده است. در زیر به برخی از مزایا آن پرداخته می شود:
- خنک کننده و نرم کننده پوست: این گیاه بر عملکرد گردش خون تأثیر گذاشته و باعث خنک شدن پوست و البته لطیف تر شدن آن می شود.
- علاوه بر موارد بالا، از بین بردن چربی زائد پوست، رفع ریزش موها، رفع شوره موها، از بین بردن قارچ های پوستی، درمان اسهال و … را می توان جز خواص مفید این گیاه دسته بندی نمود.
منابع: nhs
0 دیدگاه
سلام اگه موهای بور را حنا کنیم بعد از اینکه حنا رنگ خودش را از دست داد ممکنه باعثشه پیاز مو مشکی بشه؟
مریم عزیز، خیر چنین چیزی امکان پذیر نیست.
سلام. آیا درسته که میگن حنا باعث سفید شدن مو میشود
عفت عزیز، سفید شدن مو بیشتر به شرایط ژنتیکی مربوط میشه و حنا باعث سفید شدن موها نمیشه.
حنا باعث خشکی مو میشه؟
دوست گرامی، بله حنا باعث خشکی موها میشه.
سلام.راهی هست که حنا ب مو بزنی و مو قرمز نشه
دوست گرامی، قرمز شدن موها بعد از حنا به دلیل وجود رنگدانه های قرمز در موهای خودتون هست. میتونید چند مدل حنا رو با هم ترکیب کنید یا از تونر ضد قرمزی استفاده کنید.
سلام وقت بخیر ، اعمال حنا بصورت ماسک برای بدن باعث پرمویی نمیشه؟
مهلا عزیز، خیر همچین موضوعی اثبات نشده.
سلام سال پیش به جلوی سرم رو حنا زدم و بعد از اون دچار ریزش موی شدید شدم طوری که از پارسال تا الان موهای جلوی سرم خالی شده چیکار باید بکنم که ریزشش قطع بشه و موهام دوباره برگرده