ریزش مو در زنان و مردان یکی از مشکلاتی است که تقریبا پس از سن ۳۰ سالگی ظهور می کند. این مشکل به دلایل متفاوتی همچون استرس، فشار کاری، کمبود ویتامین و یا مشکلات ژنتیکی رخ می دهد و منجر به کاهش تراکم مو می شود. مو نیز همچون سایر ارگان های بدن نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد. تغذیه مناسب، آب و هوا و پاکیزگی مو ها همگی می توانند بر روی سلامت موها تأثیر بگذارند. در این مقاله قصد داریم تا روش های جلوگیری و درمان ریزش مو را بررسی کنیم.
افرادی که دچار ریزش مو ناگهانی می شوند گمان می کنند این مشکل با پرداخت هزینه های زیاد بابت کاشت مو و محصولات مراقبتی حل خواهد شد. در حالی که با رعایت نکات ساده و کم هزینه می توان از ریزش مو ها جلوگیری کرد.
تحقیقات نشان داده است که ریزش مو های چرب بیشتر از انواع خشک است اما این مورد گواه این نیست که شما هر روز از مواد شیمیایی و شامپو ها برای پاکیزگی مو های خود استفاده کنید زیرا این کار باعث خشکی و شکنندگی می شود. پیشنهاد می شود اگر هر روز یا یک روز درمیان حمام می روید، از شامپو روزانه استفاده کنید. این شامپو میزان قلیایی و سولفات کمتری دارد در نتیجه به موهای شما کمتر آسیب می رسد.
امروزه رنگ های شیمیایی بسیاری در بازار وجود دارند که باعث آسیب رساندن به موها می شود. به طور مثال رنگ های شیمیایی که برای موها استفاده می شوند، می توانند تأثیر منفی بر روی موها داشته باشد. توصیه می شود که میزان رنگ کردن موها را کاهش داده و یا از انواع گیاهی استفاده نمود. گزینه مناسب برای تقویت موها، استفاده از انواع ماسک ها و سرم های تقویت کننده است که پس از استحمام می توانند تاثیر مثبتی داشته باشند.
عامل سومی که می تواند مانع از ریزش مو شود، تغذیه مناسب است. موها نیز مانند سایر سلول های بدن برای رشد نیاز به ویتامین ها و مواد معدنی دارند. این عناصر از طریق تغذیه به بدن تزریق می شود. موهای سالم باید انواع ویتامین های B۱۲، C، A، روی، آهن و منیزیوم را داشته باشد. از همین روی قرار دادن ماهی، سبزیجات، غلات، گوشت و … در سبد غذایی لازم است. اگر دچار ریزش مو ناگهانی شده اید یا ریزش مو ارثی دارید باید به دکتر تغذیه مراجعه کنید. دکتر تغذیه می تواند با ارائه یک رژیم غذایی برای جلوگیری از ریزش مو مطابق با ویژگی های شما ارائه کند.
جالب است در نظر داشته باشید که موها از پروتئین ساخته شده است. پروتئین ها در برابر گرمای زیاد بسیار آسیب پذیر می باشند. در نتیجه براشینگ مو بیش از حد مجاز می تواند منجر به ریزش موها شود. باید اجازه دهید تا برای خشک شدن، موها روال طبیعی خود را طی نماید. اگر در شرایط خاص قرار دارید و می بایست از سشوار یا اتو مو استفاده نمایید در نظر داشته باشید که گرما بیش از ۱۰ به صورت مستقیم روی مو ها قرار نگیرد. استفاده صحیح اتو مو و سشوار آسیب های احتمالی را کاهش می دهند.
یکی از روش هایی که باعث می شود تا موها تقویت شود و از مشکلاتی همچون موخوره رهایی یابد، نوک گیری مو ها به صورت منظم است. پزشکان توصیه می کنند که برای مبارزه با ریزش مو ها بهتر است تا هر سه ماه یکبار انتهای مو ها چند سانت کوتاه شود تا مواد مغذی راحت تر به ریشه مو رسیده و همچنین رشد تارهای مو، سریع تر انجام شود.
عامل دیگری که می تواند برای درمان ریزش مو های شما مفید واقع شود. استفاده از شانه و گیره مناسب است. به صورت کلی تلاش نمایید تا از گیره های پلاستیکی که کمترین آسیب را به موهای شما وارد می نمایند، استفاده کنید. توجه داشته باشید که شانه زدن در حالت هایی که موها خیس هستند باعث می شود تا به فولیکول موها آسیب وارد شود و در طی شانه زدن موها از ریشه جدا شوند.
از طرف دیگر شانه زدن مکرر موها نه تنها گزینه خوبی محسوب نمی شود بلکه در برخی موارد می تواند باعث ریزش نیز شود.
هر زمان به این نتیجه رسیدید که موهای شما دچار ریزش فعال شده است، باید به پزشک مراجعه کنید. با انجام چکاپ کامل از شما میزان مواد معدنی و املاح خون شما بررسی شود. گاها با مصرف دارو های حاوی ویتامین، بدن وضع طبیعی خود را به دست می آورد.
بعد از ریزش، پیاز مو ضعیف می شود، در این شرایط از داروی های محرک رشد همچون ماینوکسیدیل استفاده می گردد. بهره گیری منظم از این داروها باعث تقویت موها و فولیکول می شود. در درمان ریزش مو ها هیچگاه ماساژ سر را فراموش نکنید. در زمان استفاده از شامپو ها و دارو های مو لازم است تا کف سر با نوک انگشتان به خوبی ماساژ داده شود. این کار باعث می شود تا گردش خون در زیر پوست انجام شود و مواد مغذی موجود در خون به پیاز مو ها برسد.
به صورت کلی دلایل ریزش مو ها می توانند بسیار باشند اما اگر در سنین پایین دچار ریزش مو شدید حتما سابقه ژنتیکی خود را بررسی کنید. در کنار مراقبت از موها، تقویت آن به کمک سرم های مخصوص و تغذیه مناسب را نیز فراموش نکنید.
منابع:
healthline
medicalnewstoday